Sara


Beschrijving

Sara is een Vlaamse telenovela , op basis van de Colombiaanse telenovela Betty La Fea . Het vertelt het verhaal van Sara De Roose , dat als bedrijfseconom is afgestudeerd, maar heeft moeite met het vinden van een baan, totdat ze een assistent job tegenkomt in een Belgisch modebedrijf, genaamd "Présence". Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, en Sara komst valt samen met de twee CEO's ruzie die dit moet zijn.

De serie werd uitgezonden door de commerciële zender VTM , waarna werd aangetoond elke weekdag om 18:25. Op zondag VTM alle afleveringen van vorige week, genaamd 'De Week van Sara' (= Sara's week ). Sara in première op 25 september 2007 en eindigde in juni 2008 na 200 afleveringen. Een nieuwe telenovela genaamd "LouisLouise" (over een jongen genaamd Louis , die verandert in een vrouw ( Louise ) door een spreuk) vervangen Sara met ingang van september 2008.

Sara begint de serie als de lelijke eendje , bespot door veel van haar collega's voor zijn "lelijk". Aangezien de reeks vordert, ontwikkelt ze vertrouwen, beweegt de ladder, wordt krachtiger en verkent romantische belangen. De serie richt zich ook op collega Présence, en hun relaties en carrière problemen.

De show werd geschreven door een team van schrijvers, onder leiding van Hugo Van Laere. Hij schreef al veel scripts voor de Vlaamse tv-series en films, zoals 16+ , Rupel en Dennis van Rita . De reeks werd geleid door Serge Bierset, Renaat Coppens, Filip Van Neyghem en Geoffrey Enthoven . De laatstgenoemde al gericht vele Vlaamse films, zoals The Only One en Happy Together. In 2020 werd Sara heruitgezonden als vervanging van Familie tijdens de coronacrisis.